Tietoa minusta

Tietoa minusta

Olen psykologi Riikka Ukkonen. Tarjoan Kipinän kautta psykologin palveluja Tampereella yksityishenkilöille sekä yrityksille ja yhteisöille. Olen työskennellyt psykologina nuorten ja aikuisten kanssa. Nautin ihmisten kohtaamisesta ja kuuntelemisesta. Olen työskennellyt työurani aikana hyvin monenlaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisisten kanssa. Löydät täältä lisätietoa työkokemuksestani.

Arvostan luontoa ja sen rauhoittavaa vaikutusta. Mielestäni luonnossa on helpompi olla oma itsensä ja kohdata rauhassa omat tunteensa. Luonnon on todettu myös vähentävän stressiä ja parantavan mielialaa. Tämän vuoksi tarjoan mahdollisuutta työskennellä myös luontoympäristössä sisätiloissa tapahtuvan vastaanoton lisäksi.

Mielestäni armollinen suhtautuminen itseen ja elämään on tärkeä kannatteleva voima. Tämän vuoksi kiinnitän elämässäni ja työssäni huomiota itsemyötätuntoon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ikävien asioiden kieltämistä, sillä ne eivät katoa lakaisemalla maton alle. Me kaikki joudumme kohtaamaan ongelmia, vastoinkäymisiä ja pettymyksiä. Siinä on eroja, kuinka paljon taakkaa kukin kestää, mutta jokaisella on rajansa. Kun kuormitus kasvaa liian suureksi, jokainen meistä voi romahtaa ja kaivata tukea. Joku oireilee masentumalla tai ahdistumalla, jonkun psyyke hajoaa, joku hukuttaa tuskansa shoppailuun tai päihteisiin, joku suorittaa elämää ja kiillottaa kansikuvaansa. Usein suunta elämästä katoaa ja sitä on vaikea löytää ilman apua.

Teemme myös virheitä ja välillä satutamme toisia. Saatamme vaipua itseinhoon ja jäädä jumiin syyllisyyteen. Silloin voi olla vaikea hakea apua. Ajattelen, että puutteista huolimatta olemme arvokkaita jokainen – ja myös avun arvoisia.

Psykologi Riikka Ukkonen Tampere

Psykologi?

Psykologi on terveydenhuollon ammattihenkilö. Psykologi on myös eri asia kuin psykoterapeutti tai psykiatri (joka on lääkäri). Psykoterapeutit antavat pitkää psykologista hoitoa, jota kutsutaan psykoterapiaksi. Psykoterapiat pohjautuvat psykologiseen tietoon, joten psykologina hallitsen myös psykoterapioiden perustiedot. Psykologi taasen antaa lyhytkestoisempaa hoitoa, jossa ratkaistaan tehokkaasti erilaisia ongelmia ja etsitään uusia näkökulmia elämään.

Olen suorittanut Tampereen yliopistossa psykologin maisterin tutkinnon, joka siis tarkoittaa yli viittä vuotta opiskelua ja harjoittelua ihmisen mielestä ja hyvinvoinnista. Psykologi onkin ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunteiden asiantuntija. Psykologi on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran) laillistama ja valvoma terveydenhuollon ammattihenkilö eli vain Valviran hyväksymä henkilö saa käyttää psykologin nimikettä. Voit aina tarkistaa psykologin ammattioikeuden Terhikistä. Psykologina noudatan Suomen psykologiliiton ammattieettisiä periaatteita. Psykologilla on lain edellyttämä vaitiolovelvollisuus, joten voit olla varma, että sinua koskevaa tietoa käsitellään luottamuksellisesti.