PALAUTUMISEN HETKI – viikonlopun hengähdystauko

PALAUTUMISEN HETKI – viikonlopun hengähdystauko

PALAUTUMISEN HETKI – viikonlopun hengähdystauko Tampereen Teiskossa 18.9.-19.9.2021

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: riikka@psykologikipina.com
Puh. 041 806 4374

Tervetuloa hengähtämään hetkeksi ja lataamaan akkuja. Tämän viikonlopun aikana tavoitteenamme on rentoutua, antaa aikaa ja tilaa itselle sekä palautua arjen kuormituksesta. Viikonlopun jälkeen olet taas valmis arjen haasteisiin!

Tämä viikonloppu on suunnattu sinulle, joka koet olevasi kierroksilla tai kuormittunut. Sinulle, joka koet pysähtymisen vaikeaksi. Sinulle, joka herkästi laitat muut itsesi edelle. Sinulle, joka haluat huolehtia itsestäsi. Sinulle, joka tiedostat pysähtymisen tärkeyden ja haluat antaa itsellesi hieman ekstrahemmottelua. Tämä viikonloppu on kaikille, jotka haluavat huolehtia omasta palautumisestaan.

Palauttavan viikonlopun ohjelmassa on mm. lepoa, palautumista edistäviä harjoituksia, luonnossa liikkumista ja päiväunia. Teemme harjoitteita, joiden on todettu rauhoittavan stressihermostoamme eli sympaattista hermostoa ja aktivoivan palauttavaa parasympaattista hermostoa. Halutessaan koko viikonlopun saa myös viettää itsekseen lepäillen. Suositeltavaa on viettää koko viikonloppu älylaitepaastossa.

Yövymme yli 100-vuotiaassa tunnelmallisessa huvila Virkkulassa, joka on täysin kunnostettu viime vuonna. Viikonloppuun kuuluu myös saunailta rantasaunassa, josta pääsee pulahtamaan virkistävään Näsijärveen. Hintaan sisältyvät myös kaikki ateriat. Tarjolla on myös hedelmiä ja teetä koko viikonlopun ajan.

ALUSTAVA OHJELMA:

Kaikkiin ohjelmiin osallistuminen on vapaaehtoista, joten kuuntele itseäsi ja valitse sinulle sopivat palaset. Aikataulu ja sisältö tarkentuu loppukesästä.

Lauantai 18.9.2021

Klo 10.00-10.30 saapuminen ja asettuminen huoneisiin
10.30 aloitus yhdessä ja palauttava hetkeen pysähtymisen harjoitus
12.00 lounas
Lounaan jälkeen aikaa itselle esim. päiväunien tai ulkoilun merkeissä
15.00 rauhallinen meditatiivinen yinjooga (lisätietoa yin joogasta)
17.30 päivällinen
18.30 itsemyötätuntoharjoitus
19-20 rantasauna omaan tahtiin
20.30 iltapala
21.15 unta tukeva kehollinen harjoitus
22.00 oma rauha ja palauttaville yöunille

Sunnuntai 19.9.2021

Hedelmiä ja teetä/kahvia tarjolla aamuvirkuille
8.15 lempeästi herättelevä harjoitus aamuun (sään salliessa ulkona)
9.30 aamiainen
10.30 aamun energisoiva yinjooga
13.00 lounas
14.00-15.00 lopputunnelmat, kiitokset ja palautuneena kotimatkalle

Viikonloppu sopii kaikille eikä sinulla tarvitse olla kokemusta joogasta tai muista harjoitteista. Yinjooga ei vaadi notkeutta tai fyysisyyttä, vaan se sovitetaan jokaisen keholle sopivaksi. Valitettavasti Virkkulassa on paljon portaita, eikä se ole esteetön tila.

OHJAAJA:

Riikka Ukkonen, psykologi, joogaohjaaja

Riikalle on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi ja tasapaino elämässä. Hänellä on pitkä kokemus erilaisten mindfulness- ja rentoutusharjoitusten ohjaamisesta. Lisäksi Riikka on joogaopettaja (RYT200, erikoistuminen palauttaviin joogalajeihin, 06/2021). Hän on työssään psykologina työterveyshuollosta kohdannut monenlaisia ihmisiä monine haasteineen. Hänellä itsellään on myös kokemusta kamppailusta oman jaksamisen kanssa, mikä on entisestään lisännyt palautumisen arvostamista.

HINTA:

Early bird -hinta 23.5.2021 asti: 310 euroa!

Viikonlopun hinta on 340 €. Jos tulet yhdessä kaverin kanssa, saatte molemmat viikonlopun hintaan 315 euroa. Ilmoita varauksen yhteydessä kaverisi nimi.

Varausmaksu 120 € maksettava viimeistään 35pv ennen tapahtumaa. Loppumaksu viikko ennen tapahtumaa. Peruutusehdot löydät alempaa.
Sisältää:
– yöpyminen 2 hh, omat lakanat mukaan
– täysihoito, erikoisruokavaliot huomioiden
– saunaillan rantasaunassa
– palauttavien harjoitusten ohjauksen

ILMOITTAUTUMINEN

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Max. 8-10 osallistujaa. Mahdolliset koronarajoitukset huomioidaan ja terveysturvallisuudesta huolehditaan.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: riikka@psykologikipina.com
Puh. 041 806 4374

PAIKKA: Virkkula, AiTo-keskus.

Virkkula sijaitsee luonnonkauniissa ja rauhallisessa ympäristössä Aitolahdella Näsijärven rannalla, noin 25 kilometriä Tampereen keskustasta. Pihasta löytyy parkkipaikkoja. Tarvittaessa voidaan järjestää kyyti Aitoniementien tienhaarasta Sorilasta (bussipysäkiltä) Virkkulaan.

Osoite: Kirjoniementie 15, Tampere

MAJOITUS:

Majoitus 2 hengen huoneissa huvilalla. Huoneet ovat tilavia ja tunnelmallisia lankkulattioineen ja kaakeliuuneineen. Huvilasta löytyy wc:t ja erillinen suihku. Huvila on valmistunut vuonna 1906, ja se on kunnostettu vuonna 2020. Myös sängyt, peitot ja tyynyt on uusittu. Omat liinavaatteet mukaan.

RUOKAILUT:

Viikonlopun hintaan kuuluvat la lounas, päivällinen ja iltapala, su aamiainen ja lounas AiTokeskuksen ruokalassa. Lisäksi aina teetä ja hedelmiä tarjolla Virkkulassa. Ruoka-allergiat/rajoitteet tulee ilmoittaa viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa.

PERUUTUSEHDOT:

Viimeistään 35 vuorokautta ennen tapahtumaa tehty peruutus palautetaan kokonaan.
Alle 14 vuorokautta ennen tapahtumaa tehty peruutus palautetaan 120 e varausmaksua lukuunottamatta.
Sairastumisen (lääkärintodistus) kohdalla maksu palautetaan 120 e varausmaksua lukuunottamatta.

Tapahtumalla on minimiosallistujamäärä. Tapahtuma perutaan, mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi. Mikäli viikonloppu perutaan osallistujamäärän vähyyden, koronarajoitusten tai muun esteen vuoksi, osallistumismaksut palautetaan täysimääräisesti. Maksut palautetaan viimeistään viikon sisällä peruutuksesta/tapahtuman peruuntumisesta.

VAKUUTUS:
Osallistujia ei ole vakuutettu, joten oma vakuutus tulee olla voimassa.

ILMOITTAUTUMINEN
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: riikka@psykologikipina.com
Puh. 041 806 4374

MITÄ MUKAAN:

Tarvitset mukaasi

  • lakanat, pyyheen ja uima-asun (jos haluat pulahtaa järveen)
  • rennot vaatteet, joissa on mukava oleilla ja liikkua kevyesti (ei hikijumppaa tiedossa), villasukat
  • ulkoiluun sopivat varusteet (jos haluat ulkoilla)
  • jumppamaton/joogamaton/paksun viltin/tai jotain muuta, jonka päällä on mukava köllötellä, lisäksi tarvitset viltin, johon kääriytyä, sillä hermoston rauhoittuessa kehon lämpötila laskee
  • rannekello on suositeltavaa, jos haluat olla perillä ajankulusta ja että voit jättää puhelimen pois ja antaa itsellesi hetken levon informaatiotulvasta
  • mahdollisuuksien mukaan jätä älylaitteet kotiin. Voit myös halutessasi luovuttaa ne ohjaajalle viikonlopun aluksi säilytettäväksi lukkojen takana.

MIKÄ IHMEEN YINJOOGA?

Tietoinen pysähtyminen jooga-asentoon ja sille antautuminen rentouttavat mieltä. Stressihermoston kierrokset laskevat. Harjoituksen aikana päästämme irti suorittamisesta, pakottamisesta ja yrittämisestä. Yinjooga myös lisää ymmärrystä omasta kehosta. Sen kautta on mahdollista oppia myötätuntoisempaa suhtautumista itseä kohtaan.

Yinjoogan pitkäkestoiset asennot luovat tilaa kehoon sekä mieleen. Yinjoogassa asetumme rauhassa, kehoa kunnioittaen asentoihin, joissa viivytään jopa minuuttien ajan. Jokainen keho on erilainen ja jokainen hetki myös on erilainen. Yinjoogassa kunnioitamme tätä erilaisuutta ja jokainen voi löytää itselleen juuri tässä hetkessä sopivimman asennon kuuntelemalla omaa kehoaan. Ei huolta, vaikka olisit yhtä notkea kuin rautakanki. Usein asentoja tuetaan erilaisilla välineillä nivelien suojelemiseksi ja jotta asentoihin olisi mahdollisimman helppo rentoutua.